Google har eller er ved at udrulle en ny opdatering til ranking algoritmen, og noget tyder på at denne opdatering kan have stor effekt på trafikken til dit website.

Store sites taber long-tail trafik

Flere store sites har rapporteret, at de har tabt meget trafik særligt fra long-tail keywords. Det er endnu usikkert hvad der har forårsaget dette, og om det i det hele taget skyldes Mayday update.

Dave Naylor, der er en af de førende søgemaskineeksperter i verden, vurderer at tabet i long-tail trafik måske kan henføres til to faktorer.

Den ene er at en række sites, der ikke tidligere var med i Google’s index igen er kommet med. Det betyder, at flere sites der er optimeret mod long-tail trafik er med i søgeresultatet, og at store sites, der ikke er fokuseret/optimeret mod long-tail trafik, taber trafik til disse sites.

Den anden faktor er mere interessant, idet Dave vurderer at Google måske er begyndt at lave en relevans vurdering af long-tail søgninger. Normalt vil man som hovedregel sige at søgeresultatet skal matche alle ordene i søgestrengen, og at kun sider hvor alle ord findes, kan komme med i søgeresultatet. Dette synes ikke længere at være tilfældet, idet Google tilsyneladende vægter nogle søgeord op, og andre ned, således at sider der ikke indeholder hele søgestrengen også kommer med i søgeresultatet. Reelt betyder dette, at nogle virksomheder få mere trafik på de primære søgeord, som vejes tungere i søgestrengen, mens andre sites mister long-tail trafik.

Meget af dette er endnu spekulationer, men det er absolut værd at følge med i diskussionen, og samtidigt checke analytics for at se om der sker noget med trafikken til websitet.

Se selv interviewet med Dave Naylor

Bas van den Beld fra State of Search har lavet interviewer med Dave Naylor, hvor Dave forklarer effekterne af Mayday opdateringen. Videoen er ren dogme og kvaliteten lader lidt tilbage at ønske, men indholdet er interessant – så tag et kig!